Intel Plans To Layoff "Thousands of Employees" Amid Restructuring Policy & Loomy Quarterly Financial Report 1

Çip devi Intel, maliyetleri düşürmek ve Ar-Ge çalışmalarına daha fazla kaynak ayırmak amacıyla “binlerce çalışanı” işten çıkarmayı planlıyor.

Intel, Finans Konusunda İdeal Noktada Değil, Şirket Tüketici ve Müşteri Segmentinde Büyük Sorunlarla Karşı Karşıya, İşten Çıkarmalar Yaklaşıyor

Görünüşe göre bu yıl Team Blue için hiç de iyi geçmiyor, zira şirket rakiplerinden elde ettiği gelirde önemli ölçüde geride kalmış gibi görünüyor. Tüm bunların üstüne, Team Blue şimdi şirketin son birkaç çeyrekte yaşadığı ekonomik durgunluktan bir “toparlanma” sağlamak amacıyla büyük bir işten çıkarma yapmayı planladıklarını duyurdu. Haber gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor ve henüz herhangi bir rakam ortaya çıkmasa da, karardan “binlerce çalışanın” etkileneceği söyleniyor.

Uzun zamandır işten çıkarma katmanının geldiğini kesinlikle söyleyemeyiz, ancak Team Blue’nun kampında da işler iyi değil, çünkü şirket Gaudi teklifleriyle AI çılgınlığına ayak uyduramadı, rakipleri kendi ürünleriyle çok önde. Bunun dışında, tüketici tarafında Intel şimdiye kadarki en kötü yıllarından biriyle karşı karşıya olabilir, çünkü şirketin 14. Nesil ve 13. Nesil CPU’ları, dünya çapında milyonlarca kullanıcıyı etkileyen yaygın istikrarsızlık sorunlarının kurbanı.

Unreal Engine Supervisor Discloses 50% Failure Rate With Intel

Bloomberg, Intel’in iş gücünün şu anda 110.000 olduğunu, şirketin üç aylık kazançlarını bildirmesinin planlandığı tarihte olduğunu ve internetteki kaynaklar tarafından Intel’in 10.000 çalışanını işten çıkarmayı planladığı bildiriliyor, ancak etkilenen bölümler şu anda bilinmiyor. Team Blue, 2025 yılına kadar toplam değeri 10 milyar dolar olan büyük ölçekli bir maliyet azaltma politikası uygulama planlarını zaten açıkladı, bu nedenle işten çıkarma dalgası gerçekten de firmanın uzun vadeli planının bir parçası.

Mavi Takım’ın, müşteri endişelerini giderme konusunda doğru yolda olmadığı açıkça görüldüğünden, tüketici ilgisini yeniden sağlamak için hızlı bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor. Zira, sıkıntılı istikrarsızlık fiyaskosuyla başa çıkma biçimleri göz önüne alındığında.

Haber Kaynağı: Bloomberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *