Microsoft Fallout Game Pass

Microsoft’un 2024 Dördüncü Çeyrek kazanç görüşmesi sırasında CEO Satya Nadella oyun hakkında epeyce konuştu. Microsoft’a ait oyunlar için aylık aktif kullanıcılar (MAU) için yeni bir kilometre taşını paylaştı (Fool.com üzerinden alıntılar).

Şu anda platformlar ve cihazlar genelinde 500 milyondan fazla aylık aktif kullanıcımız var ve içerik hattımız hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Bu çeyrekte vitrinimizde rekor kıran 30 yeni başlığın ön izlemesini yaptık. Call of Duty, Black Ops 6 gibi 18 tanesi Game Pass’te mevcut olacak. Game Pass Ultimate aboneleri artık oyunları doğrudan halihazırda sahip oldukları cihazlarda yayınlayabilirler, buna geçen ay itibarıyla Amazon Fire TV de dahildir.

Elbette, bu kullanıcı tabanının önemli bir kısmı Activision Blizzard’ın Call of Duty, Diablo, World of Warcraft, Candy Crush vb. gibi değerli IP’lerinden geliyor. Ancak, Microsoft CEO’sundan onay alan bir diğer franchise ise Amazon Prime Video şovunun ilk sezonunun yayınlanmasının ardından büyük bir destek alan Fallout.

Son olarak, fikri mülkiyetimizi yeni kitlelerle buluşturuyoruz. Örneğin Fallout, bu çeyrekte Amazon Prime’da bir TV şovu olarak ilk kez sahneye çıktı. Platformda şimdiye kadarki en çok izlenen ikinci oyun oldu ve Fallout serisinin Game Pass’te oynanan saatleri çeyrekten çeyreğe neredeyse 5 kat arttı.

Bu, her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmiyor. 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımı temettü ödemeye devam ederken (Xbox içerikleri ve hizmetleri yıllık bazda %61 arttı, ancak bu artışın %58’i ABK’dan kaynaklanıyor), donanım satışları düşmeye devam ediyor ve konsol donanım geliri %42 düştü.

Kazanç görüşmesinin soru-cevap bölümünde yatırımcılar Microsoft CEO’su Satya Nadella ve CFO Amy Hood’a oyun sektörünün geleceği hakkında sorular sordu. İşte söyledikleri:

Satya Nadella: Oyun sektörüne yaptığımız yatırımın temelinde, oyunlarda sevdiğimiz ve her zaman sevdiğimiz Xbox ve konsol içeriklerinden oluşan doğru portföye sahip olmak ve oradan başlayarak insanların oyun oynadığı her yerde, PC’den başlayarak içeriklere sahip olmak vardı. Activision portföyünü düşündüğümde, hem PC’yi hem de konsolu kapsayacak harika varlıklarla birlikte geliyor. Ve sonra, elbette, hiç sahip olmadığımız mobil soketleri kapsayacak varlıklar.

Artık insanların oyun oynadığı tüm geleneksel yüksek ölçekli platformlara (konsol, PC ve mobil) hem içeriğe hem de erişme yeteneğine sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ama aynı zamanda bu yeni soketler için de heyecanlıyız, değil mi? XCloud’u Amazon Fire TV’ye kadar genişlettik. Bu bize gerçekten çok yardımcı olan yeni erişim türüdür; yeni oyunculara veya aynı oyuncuya oynamak istedikleri her yerde ulaşmamıza yardımcı olur. Bu, sonuçta bu yazılımın yanı sıra bizim için hizmetler ve işlem gelirinde de ortaya çıkacak, ki bu gerçekten uzun vadeli KPI’mızdır ve biz de buna doğru ilerliyoruz. Activision’ın bir varlık olarak arkasındaki strateji buydu. Amy, eklemek ister misin?

Amy Hood: Buradaki asıl amaç, daha fazla kullanıcıya daha fazla yerde geniş bir içerik seti ulaştırabilmek ve gerçekten de bize daha çok benzeyen, yazılım annuitesi ve abonelik işini, geliştirilmiş işlemler ve uzun vadede oldukça değerli olan IP sahipliğiyle inşa edebilmek. Satya’nın da belirttiği gibi, IP sahipliğiyle ilgili şeyler, birden fazla şekilde paraya çevrilebilir. Ve bence ilerlemeden ve Game Pass ile ilerleme kaydetmemizden ve ayrıca bazı yeni duyurulardan gerçekten cesaret alıyoruz.

Game Pass’e birkaç büyük oyun eklendi ve daha da büyüyecek, ancak fiyatı da artacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *