PSVR2

PSVR 2 başlığı 2023’te piyasaya sürüldü, ancak diğer VR başlıklarına kıyasla, diğer başlıklar kadar çok satın alınmadı. Ek olarak, PSVR 2 başlığı yakın zamanda PC ile uyumlu hale getirildi ve sahiplerinin başlığı PC’ye bağlayacak bir adaptör satın almasını gerektirdi, zaten çok pahalı olan başlığa ek olarak 60 dolara mal oldu.

Ancak, tüm büyük perakendecilerde PSVR 2, 549,99 dolardan 349,99 dolara çıkarak büyük bir indirim aldı ve bu da bazı tüketiciler için çok daha makul bir satın alma seçeneği haline geldi. Bu indirimin bir sonucu olarak, PSVR 2’yi satın almak, 449,99 dolardan başlayan fiyatlara rağmen önemli ölçüde daha popüler olan Meta Quest kulaklığını satın almaktan artık daha uygun maliyetli.

Sony şu anda mümkün olduğunca çok PSVR 2 stoğu satmaya çalışıyor çünkü diğer VR başlıklarına kıyasla piyasaya sürüldüğünde çok iyi satmadı. Bu başlığı PC için almayı düşünenler için adaptör Ağustos 2024’e kadar mevcut olmayacak, yani bir PlayStation 5’iniz yoksa başlığınız toz toplamaya başlayabilir.

Tüketiciler bu kulaklığın piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren ve özellikle ilk yıldan sonra çok sayıda olumsuz yorumda bulundu. Kulaklığı kullanmak için önemli bir oyun eksikliği olmasının yanı sıra geriye dönük uyumluluk da yoktu. Oyun eksikliğine rağmen, donanım parçasının kendisi olumlu yorumlar aldı, özellikle grafiklerin ne kadar keskin ve temiz olduğu ve lensler aracılığıyla renklerin parlaklığı ve kontrastı için.

PSVR 2 kulaklığını almakla ilgileniyorsanız, indirimin sona ermesinden önce 6 Ağustos’a kadar satışa sunulacak. Ayrıca, kulaklığın yanında bir oyun da almak istiyorsanız PSVR 2 kulaklığını Horizon: Call of the Mountain ile birlikte paket halinde satın alma seçeneği de bulunuyor. Paketin fiyatı 399,99$ olacak.

Haziran 2024’te Sony, PSVR 2 için tüm gelecekteki fonlama ve geliştirme süresini kesmeye karar verdi, bu da bu kulaklığın gelecekteki oyunlar için devam eden desteğe sahip olmayacağı anlamına geliyor. Şu anki haliyle, PSVR 2 kulaklığının uyumlu olduğu hala çok sayıda oyun var. Ayrıca, Sony tarafından tüm desteğin kesilmesiyle PSVR 2 için herhangi bir teknik destek alabilmeniz pek olası değil.

Android Central’a verilen bir raporda, kaynaklar Sony’nin “VR oyunlarına yönelik fonlarda büyük kesintiler yaptığını” ve “gelecekte VR oyun geliştirme için çok az fırsat olacağını” söyledi.

Şu anda PC için PSVR 2 adaptörünün piyasaya sürülmesiyle tüketicilerin ne kadar destek alacağı, oyuncuların satın alma konusunda Sony ile iletişime geçip geçemeyeceği veya gelecekteki oyunların cihazla uyumlu olup olmayacağı belirsiz görünüyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *