Bir geliştirici bir Amazon Kindle eReader tabletini jailbreak’ledi ve taşınabilir bir E Ink monitörü olarak yeniden kullandı. Twitter/X kullanıcısı Adhityaa, bu hafta sonu yaşanan bir dizüstü bilgisayar ekranı felaketinden sonra bu projeyi üstlenmek zorunda hissetti. Suçlu kapaklı bilgisayarı çöpe atmak yerine, Adhityaa “açık bir şey yaptılar ve monitör olarak kullanmak için Kindle’ımı jailbreak’lediler” diyor.

Kindle Paperwhite as a portable E Ink monitor

E Ink monitörleri bilindiği üzere pahalıdır, bu yüzden uygun fiyatlı bir Amazon Kindle Paperwhite’ı taşınabilir bir model olarak yeniden kullanabilmek kazançlı bir (hayat) hilesi gibi görünüyor. Neyse ki, onların izinden gitmek isteyenler için Adhityaa, GitHub’da Kindle-as-a-monitor hilesiyle ilgili bazı ayrıntıları ve bağlantıları paylaştı.

Ayrıntılı bilgi için bu bağlantıya gidebilirsiniz, ancak ucuza kendi E Ink monitörünüzü oluşturmak için izlenmesi gereken adımların özeti şu şekildedir:

Adhityaa, Mac’lerinden Kindle’a bu şekilde ekran güncellemeleri göndermenin iyileştirme için çok yer bıraktığını kabul ediyor. Yaklaşık 3 ila 4 FPS’de çalışabilme yeteneği oldukça dikkat çekici. Ancak, görüntü borulama sürecinin birkaç bölümünü 10 FPS’ye veya buna yakın bir değere ulaştıracak şekilde optimize etmenin “oldukça kolay” olacağını düşünüyorlar.

E Ink monitörleri hızlı performanslarıyla ünlü değildir, bu nedenle bazı istatistiklerin, ayrıntıların veya beslemelerin ikinci ekran izlemesi için 10 FPS harici bir ekran uygun olmayabilir. Ancak, birisi böyle bir çözümü geliştirip ürünleştirirse, bu nedenle özel bir takipçi kitlesi kazanabilir.

İlgili haberlerde, yakın zamanda ABD pazarına gelen Dasung Paperlike renkli taşınabilir e-mürekkep monitörünü bildirmiştik. Bu cihaz birinci sınıf bir yapı, renkli görseller ve daha büyük 12 inçlik bir köşegen sunabilir. Ancak, 849 dolarlık bilet fiyatı onu anlık bir satın almanın erişemeyeceği bir yere koyuyor.

Tom’s Hardware’in en iyi haberlerini ve derinlemesine incelemelerini doğrudan gelen kutunuza alın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *