Bu hafta, Minisforum ön siparişler için başka bir AtomMan markalı mini-PC’yi piyasaya sürdü: AtomMan G7 Ti ve G7 Ti SE muadili. Bu mini-PC o kadar ince ki ekranı olmayan bir dizüstü bilgisayara da benzetildi. Dahili olarak, makine Intel’in 14. Nesil Core i9-14900HX veya Core i7-14650HX CPU’larının mobil versiyonlarına ve her iki modelde de bir RTX 4070 Mobil GPU’ya sahip.

Official render of the Minisforum AtomMan G7 PT Ti

Cihaz resmi olarak ön sipariş için duyurulsa da, sayfa bir e-posta listesine katılanlara 50$ indirim kuponu teklif etmenin dışında nihai fiyatlandırma hakkında hiçbir şey söylemiyor. Bu bilginin neden henüz eklenmediğinden emin değiliz ve hatta makineyi ön sipariş etmenin bir yolu bile yok gibi görünüyor, ancak bu dikkate değer bir dezavantaj. AMD donanımıyla donatılmışken biraz daha kalın bir form faktöründe gelen AtomMan G7 PT, şu anda barebone konfigürasyonunda 999$’dan başlıyor.

Sunulan form faktörü ve temel özelliklerin yanı sıra, Minisforum AtomMan G7 Ti (ve SE) ayrıca RGB aydınlatma, Ofis Modu ve Oyun Modu arasında geçiş, bazı sıcaklık okumaları ve “Hızlı soğutma” geçişi için kontroller içeren makul derecede kapsamlı bir yazılım Komuta Merkezi sunar. Ofis ve Oyun Modları sırasıyla 140W ve 180W’ta çalışır ve ayrıca cihazın ön G/Ç’sinde bulunan bir Mod Değiştirme düğmesiyle geçiş yapılabilir.

Burada bazı çıkarımlar da var: Kullanıcıların kendi SO-DIMM RAM kitlerini ve NVMe Gen 4 depolamalarını getirip kurmaları gerekiyor. AtomMan G7 Ti, çift kanallı kurulumda 96 GB’a kadar DDR5-6500 RAM’i destekler. Bu arada depolama seçenekleri arasında iki adet PCIe 4.0 M.2 bağlantı noktası yer alıyor.

Genel teklif umut verici görünüyor ve ek özellikler oldukça güzel. Ancak, açıkça erişilebilir fiyat bilgisi olmadan kapsamlı bir öneri sunmak zor ve garip bir şekilde, Minisforum ön siparişe sunulmadan veya fiyatını kesinleştirmeden bir cihazı ön siparişe sunabilir.

Tom’s Hardware’in en iyi haberlerini ve derinlemesine incelemelerini doğrudan gelen kutunuza alın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *