HMD Skyline review

HMD Skyline, şirketin Nokia sonrası dönemindeki ilk hiti olabilir. Telefonun tasarımı aslında eski güzel Nokia N9’u anımsattığı için tartışmalar bol. Yine de, cihazın kalabalığın arasından sıyrılmasını sağlayacak birkaç benzersiz özellik sunuyor.

Bu listede ilk sırada kolay DYI onarımı yer alıyor. HMD, telefonu mümkün olduğunca kolay onarılacak şekilde tasarladı – iç kısımları açığa çıkarmak için sadece bir vidayı çıkarmanız gerekiyor ve pili veya kırık bir ekranı değiştirmek 10 dakikadan fazla sürmüyor. Dahası, HMD size doğrudan yedek parçalar tedarik edecek veya bunları iFixit’te gerekli iFixit standart onarım araç setiyle birlikte bulabilirsiniz. Her bir bileşenin fiyatları da oldukça makul.

Çıkarılabilir arka kısım yine de suya ve toza karşı bir miktar koruma sağlar. IP54, fiyat aralığındaki en yüksek sertifika olmayabilir, ancak tozlu veya yağmurlu ortamlarda biraz gönül rahatlığı sağlar.

Telefon, günümüz standartlarına göre orta büyüklükte olan 6,55 inç 144Hz OLED panel etrafında inşa edilmiştir ve Snapdragon 7s Gen 2 tüm bu pikselleri çalıştırmakla görevlendirilmiştir. 128 GB temel depolama alanı, fiyat aralığında nadir bulunan bir özellik olan microSD kart ile genişletilebilir.

HMD Skyline review

Kamera sistemi oldukça güçlü, HMD 108MP ana ünite, 13MP ultra geniş kamera ve 50MP özel 2x zoom kamera kullanmayı seçmiş. Ön tarafta otomatik odaklamalı 50MP selfie kamerası var – segmentteki bir diğer nadir özellik.

Tüm sistem 33W kablolu şarjı destekleyen 4.600 mAh’lik bir bataryayla çalışıyor ancak bu rakamların hiçbiri çok etkileyici değil.

Yine de Skyline 15W kablosuz şarjı destekliyor ve ayrıca diğer cihazları 5W’a kadar kablosuz olarak şarj edebiliyor. Sadece en üst modellerin genellikle ters kablosuz şarjla donatıldığını düşünürsek oldukça hoş.

Gördüğünüz gibi elimizde oldukça sıra dışı bir cihaz var. Gelin HMD’nin ilk akıllı telefonunun yakından nasıl göründüğüne bakalım.

Skyline’ın perakende kutusu biraz mütevazı. Şarj ve veri aktarımı için sadece renk uyumlu bir USB-C – USB-C kablosu içeriyor, ancak Avrupa ünitemizle birlikte şarj cihazı verilmiyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *