Bugün Google Photos aramada iyileştirmeler alıyor ve günlük dil kullanarak daha açıklayıcı sorgular kullanmanıza olanak sağlıyor. Google’ın verdiği bir örnek “Emma arka bahçede resim yapıyor” gibi bir şeydi ve aşağıdaki videoda nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Sonuçları tarihe veya alaka düzeyine göre sıralayabilir, böylece aradığınız belirli görüntüye daha da hızlı ulaşabilirsiniz. Bu deneyim şu anda Android ve iOS’taki tüm kullanıcılar için İngilizce olarak sunuluyor ve “önümüzdeki haftalarda” daha fazla dile genişletilecek.

Seçili ABD kullanıcıları da bugün Google Labs aracılığıyla Ask Photos’a erken erişim elde ediyor, kaydolmaları şartıylabekleme listesi. Bu, Gemini AI’nın gücüyle aramayı hızlandırır. Ask Photos, fotoğraf galerinizin bağlamını anlar – hayatınızdaki en önemli insanlar, hobileriniz ve en sevdiğiniz yiyecekler, bu tür şeyler.

Böylece, belirli anıları bulmanıza ve hayatınız hakkında bilgi ortaya çıkarmanıza yardımcı olmak için ilgili ayrıntıları çıkarabilir. Aşağıdaki video, “Stanley’deki otelde ne yedik?” sorusunu kullanarak bunun nasıl çalıştığını göstermektedir.

Çünkü Ask Photos temelde Google Fotoğraflar’daki bir sohbet robotudur, yani konuşmaya dayalıdır; bu sayede ilk denemede aradığınızı bulamazsa ona ekstra ipuçları veya ayrıntılar verebilirsiniz.

Ayrıca, bir seyahatte yaptığınız en önemli şeyleri özetleyerek yardım isteyebilir ve belirli bir etkinlikten en iyi fotoğraflar için önerilerde bulunabilir. Tüm bunlar Gemini modellerinin büyüsüyle çalışır.

Google, insanların hizmeti iyileştirmek için Ask Photos sorgularınızı inceleyebileceğini ancak gizliliğinizi korumak için Google Hesabınızdan bağlantınız kesildikten sonra bunu yapabileceğini söylüyor. Ask Photos’un size verdiği yanıtlar, geri bildirim sağlamanız veya nadir durumlarda kötüye kullanım veya zararı ele almak dışında insanlar tarafından incelenmez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *