Chrome notification unsubscribe

Google, Android ve masaüstü için Chrome’daki Güvenlik Kontrolü’nü güncelliyor ve tek dokunuşla abonelikten çıkma gibi özelliklerle istenmeyen web sitesi bildirimlerinden kurtulmaya odaklanıyor.

Bu “yükseltilmiş” Güvenlik Kontrolü mobilde manuel olarak başlatılmak zorunda kalmak yerine arka planda otomatik olarak çalışır. “Bir bakışta güvenlik” panosu, Chrome’un güncellendiğinden ve Güvenli Tarama’nın etkinleştirildiğinden emin olurken, tehlikeye atılmış parolaları gösterir. Android’in Güvenlik ve gizlilik bölümünü anımsatan üst düzey bir onay işareti vardır. Chrome 128 ile birlikte kullanıma sunuluyor.

GALLERY_POSITION_3
Chrome notification unsubscribe

Chrome, artık ziyaret etmediğiniz sitelerden izinleri iptal etmek ve potansiyel olarak istenmeyen bildirimleri işaretlemek gibi “sizi güvende tutmak için daha proaktif adımlar” atacak. Bu eylemleri geri alma olanağına sahip bir günlük var. Pixel cihazlarda, Google Chrome web bildirimlerine tek dokunuşla “Abonelikten çık” düğmesi ekliyor. Bu yaygın olarak kullanıma sunuluyor ve “yakında daha fazla Android cihaza geliyor.”

Benzer şekilde Güvenlik Kontrolü, Google Güvenli Tarama’nın “kullanıcıları izin vermeye kandırdığını tespit ettiği” sitelerden bildirim izinlerini otomatik olarak iptal edecektir.

Masaüstünde Güvenlik Kontrolü, “sizin için güvenlik riski oluşturabilecek” Chrome Uzantılarını, bunları hızla kaldırmanızı sağlayacak bir özet paneliyle işaretler.

Son olarak, Android ve masaüstü için Chrome’da kamera veya mikrofon erişimi gibi bir kerelik izinler bulunur ve bu izinler bir siteden ayrıldığınızda iptal edilir.

Chrome hakkında daha fazlası:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *