Dün yayınlanan Android 15 QPR1 Beta 2’nin ardından Pixel 9 Pro ve 9 Pro Fold artık Android Beta Programı’na katılabiliyor.

Pixel 9 serisinin kademeli olarak piyasaya sürülmesi göz önüne alındığında, başlangıçta yalnızca Pixel 9 ve 9 Pro XL programdaydı. Bu iki cihaz da Android 15 Beta 4.2’yi aldı.

Pixel 9 Pro ve 9 Pro Fold artık Android 15 QPR1 OTA görüntülerini yan yükleme yerine tek dokunuşla “Opt in” kaydı isteyenler için google.com/android/beta adresinde görünüyor. Bu iki telefon için, daha sonraki lansmanları göz önüne alındığında bu Android 15’in ilk tadı. Kurulum sürecini başlatmak için Ayarlar > Sistem > Yazılım güncellemeleri > Sistem güncellemeleri’ne gidin.

Android 15 QPR1, Aralık ayında piyasaya sürülecek ve telefonlarda yeniden tasarlanmış Ayarlar uygulaması, durum çubuğunda yeni ekran kaydı ve Yayın çipleri, pil şarj optimizasyonu olan ‘%80 ile Sınırlandır’, klavye değiştirme tuşu ve Hızlı Ayarlar Kutucukları için yeni bir uzun basma animasyonu gibi kullanıcıya yönelik bir dizi değişiklik içerecek.

Uygulama çoğunlukla kararlı, ancak bazen Duvar Kağıdı ve Stil’den değiştirinceye kadar kilit ekranı kısayollarının görünmemesiyle ilgili bazı hatalar var; bunları Uygulama bilgilerinden durdurmaya zorlamanız gerekebilir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise Pixel Tablet için yeni masaüstü penceresinin beta sürümündeki orijinal Pixel Fold’a uygulanmamasıdır. Muhtemelen . için de duruPixel 9 Pro Foldm böyledir.

Android 15 hakkında daha fazlası:

  • İşte Android 15 QPR1 Beta 2’deki her şey [Galeri]
  • Android 15 QPR1, Pixel pil şarj optimizasyonunda ‘%80 Sınırı’nı ekliyor
  • Yeni ekran kaydı ve Yayın çipleri bildirimleri önlemenizi sağlar
  • Android 15 QPR1 Ayarlar uygulamasını yeniden tasarlıyor
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *