Google TV, son zamanlarda birkaç yeni kanal ekledikten sonra, ücretsiz, reklam destekli TV kanalları için yeni bir yuva olarak “Freeplay”i kullanıma sunmaya başladı.

Google, ilk olarak 2023’ün başlarında Google TV cihazlarına ücretsiz, reklam destekli TV kanalları (FAST) sunmaya başladı. O zamanlar, aralarından seçim yapabileceğiniz 80 kanal vardı ve bu sayı o zamandan bu yana arttı. Eylül 2024 itibarıyla toplam 150 kanal mevcuttur.

Artık Chromecast ve TCL, Hisense ve daha fazlasına ait TV setleri gibi Google TV cihazlarında kullanıma sunulan “Freeplay”, Google TV’nin yerleşik ücretsiz kanallarının yeni adıdır.

Bu markalama şu anda Google TV ana ekranının “Canlı” sekmesi altında mevcut, en azından bu ücretsiz kanalların mevcut olduğu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar için – diğer bölgelere ne zaman genişleyebilecekleri konusunda bir açıklama yok. Daha önce Google’ın bu yeni “Freeplay” markalamasını ana ana ekranda da kullanabileceğini görmüştük, ancak şu anda aynı “Ücretsiz TV Kanalları” hala kullanılıyor. Bu muhtemelen en iyisi, çünkü kullanıcıların ne gördüğünü hızlı bir şekilde açıklıyor.

İşlevsel olarak, bu markalama hiçbir şeyi değiştirmiyor, ancak Google TV’nin gelecekte başka türden ücretsiz içerikler eklemesi için kapıyı açıyor. Örneğin, şirketin sunduğu diğer ücretsiz içeriklerin, örneğin YouTube’dan ücretsiz istek üzerine filmlerin buna entegre edilmesi söz konusu olabilir. Ancak, şimdilik, sadece ücretsiz TV kanallarıyla ilgili.

Google TV hakkında daha fazlası:

  • Google TV’nin ana ekranına artık 150 ücretsiz kanal eklendi
  • Xgimi, MoGo 3 Pro dahil olmak üzere bir dizi Google TV projektörünü piyasaya sürdü
  • Google TV ana ekran ‘yükleme hatası’ Chromecast ve diğer cihazlarda sorun yaratıyor, düzeltme yayınlanıyor
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *