Google uzun zamandır masaüstü pencereleme üzerinde çalışıyordu ve sonunda Android 15 QPR1 Beta 2’de Pixel Tablet ile birlikte kullanıma sunuluyor.

Google bunu şöyle açıklıyor:

Görev çubuğu “sabit ve çalışan uygulamaları gösteriyor” ve kullanıcılar uygulamaları sabitleyebiliyor. Ayrıca, sağ üst köşede uygulamaların özelleştirebileceği her pencerenin en üstünde pencere denetimleri olan yeni bir “başlık çubuğu” da var. Varsayılan ayarlar tam ekran veya pencereyi küçültmek ve uygulamayı kapatmaktır.

Google, tüm “uygulamaların varsayılan olarak Android tabletlerde tam ekranda açıldığını” söylüyor. Ayarlar’da serbest biçim modunu etkinleştirdikten sonra, “ekranın ortasında, üstte bir pencere kolu” göreceksiniz. Bir dokunuşla uygulamaya ad verilir ve tam ekran, bölünmüş ekran ve pencereleme arasında geçiş yapmanıza olanak tanır. Alternatif olarak, kolu basılı tutabilir ve pencerelemeyi başlatmak için aşağı sürükleyebilirsiniz.

Fiziksel bir klavye eşleştirildiğinde ayrıca şunlar da olur: (Windows, Command veya Search) + Ctrl + Aşağı.

Bundan sonra “tüm gelecekteki uygulamalar masaüstü pencereleri olarak da başlatılacak.”

Testlerimizdeki diğer gözlemlerimiz:

Google, Android 15 QPR1 Beta 2 ile masaüstü pencerelemeyi Pixel Tablet’te geliştirici önizlemesi olarak kullanıma sunuyor:

Başlamak için Ayarlar > Sistem > Geliştirici seçenekleri > Serbest biçimli pencereleri etkinleştir’e gidin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *