Üçüncü taraf başlatıcılar harikadır, ancak son birkaç yılda Android’de deneyimi temelde bozan birçok değişiklik nedeniyle deneyim kalitesi düştü. Bu, Android başlatıcı geliştiricilerinin bir araya gelip Google’a istediğini vermesine yol açtı.

Ne yazık ki, Nova, Lawnchair, Niagara vb. gibi Android başlatıcılarını kullanırken cihazınızın hak ettiği akıcı deneyimi elde edemeyebilirsiniz. Son Kullanılanlar menüsündeki animasyonlar gibi şeyler neredeyse hiç çalışmıyor, hareketler bazen başarısız olabiliyor ve bu buzdağının sadece görünen kısmı. Pixel telefonlarda ekran görüntüsü veya “Seç” seçeneği gibi bazı işlevlere erişemezsiniz. Diğer cihazlarda RAM tahsisi veya diğer önemli cihaz verileri gibi önemli bilgileri alamayabilirsiniz.

Android’de üçüncü taraf bir başlatıcı kullanmak çok daha iyi olmalı, bu yüzden en büyük ana ekran değişikliklerinin arkasındaki geliştiricilerden bazıları türünün en büyük anketini yapmak için güçlerini birleştirdi. Sonuçlar Google’a ihtiyaç duyduğu geri bildirimi vermek için kullanılacak ve resmi Lawnchair Telegram kanalına göre (h/t Android Police) Ekim ayındaki bir etkinlikte Android ekibine ve Google’a sunulacak.

X’teki (eski adıyla Twitter) resmi Smart Launcher hesabı, sizden doldurmanızı rica ettiğimiz ankete doğrudan bir bağlantı paylaştı. Bu, Google’a çok ihtiyaç duyduğu geri bildirimi vermenin harika bir yoludur, çünkü Android başlatıcı alanı, işletim sistemini sevmemizin temel ilkelerinden biridir. Kullandığınız işletim sistemi sürümü, cihaz, başlatıcı ve gezinme yöntemi gibi ayrıntıları soran, sayılarla çoktan seçmeli bir ankettir.

Her şey gibi, yanıt veren ve bilgi sağlayan kişi sayısı arttıkça, bu anketin arkasındaki kişiler önümüzdeki haftalarda Google’a daha iyi veriler sağlayabilir. Google’ın önümüzdeki aylarda Android başlatıcılarıyla deneyimi iyileştirecek Android’in özünde değişiklikler yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *