Google, Android 15 QPR1 Beta 2’yi Perşembe günü, kullanıcıya yönelik bir dizi değişiklik içeren oldukça büyük bir güncelleme olarak yayınladı. O zamandan beri Android 15 QPR1 kullanıyoruz ve günlük kullanım için yeterince kararlı, ancak bazı hatalar olmadan değil.

Pixel Screenshots yakalamaları otomatik olarak işlemez. Ekran görüntüsü aldığınızda, alt köşedeki köşe önizlemesi parlamaz ve yalnızca dokunulduğunda İşaretleme açılır, Hatırlatıcı eylemi ise Paylaş, Düzenle ve Daha fazlasını yakala ile birlikte görünmez.

“Ekran Görüntülerine Ekleniyor” bildiriminin eksikliğini fark edeceksiniz. Bu nedenle, Pixel Screenshots bir yakalamanın hangi uygulamadan olduğunu tanımıyor veya Chrome durumunda sayfa URL’sini derin bağlantıyla veya göstererek göstermiyor.

Pixel Screenshots’ı açtığınızda, yakalamaların Gemini Nano tarafından elle “Şimdi işle” seçeneğini açana kadar işlenmediğini de göreceksiniz. Bununla birlikte, ekran görüntülerinin hangi uygulamadan kaynaklandığını belirtmeden gece boyunca otomatik olarak işlendiğini gördük. Uygulama, Koleksiyonlarda sıralama, not ekleme ve hatırlatıcılar oluşturma yeteneğiyle tüm cihaz yakalamalarınızı göstermeye devam ediyor, ancak AI olmadan.

Pixel Ekran Görüntülerinden ayrı olarak, nadiren bazı ekran görüntülerinin yakalanmadığı oldu, ancak bu 2-3 günde yalnızca bir kez oldu. Bu gerçekleştiğinde bir sistem uyarı mesajı alırsınız.

Android 15 QPR1 Beta 2’de bazı kilit ekranı hataları var. Yani, yeniden başlatmanın ardından, Duvar Kağıdı ve Stil’de tekrar ayarlayana kadar iki kilit ekranı kısayolu görünmeyebilir. Bu düzenleyici bile hatalı olabilir ve yüklemeden önce Uygulama bilgilerinden bir Zorla durdurma gerektirebilir.

Fark ettiğimiz bir diğer sorun ise kilit ekranında kamerayı açtıktan sonra hareket tutamacında yukarı kaydırarak çıkmak. Kamera (veya Google Home Kontrolleri) bir süre sonra tekrar başlıyor. Buradaki geçici çözüm, sol/sağ kenarda kaydırarak uygulamaları kapatmak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *