Cumartesi akşamı (PT), çok sayıda Android kullanıcısı arama yapmaya çalıştıklarında Google uygulamasının tekrar tekrar çöktüğünü (“Google durmaya devam ediyor”) gördü.

Güncelleme: Google uygulaması, Pasifik saatiyle 23:00 civarında bazı Android kullanıcıları için tekrar çalışmaya başladı.

Şirket, 23:07 PT itibarıyla “hizmet kesintisi” olduğunu kabul etti.

Google uygulamasını ana ekran simgesi üzerinden açmak bir çökmeye neden olur. Ana ekrana dönmeden önce uygulamanın kısa bir süre yüklendiğini görürsünüz. Google Arama çubuğu widget’ı çökmeden önce geçmiş sorgularınızı anlık olarak gösterir.

Pixel Launcher arama çubuğu cihaz araması için çalışmaya devam ediyor, ancak bir sorgu girildiğinde çökmeden önce sonuç sayfası kısa bir süreliğine yükleniyor.

Google Discover (ana ekranınızın solunda) başlamıyor, Sesli Arama mikrofonuna dokunduğunuzda da Google uygulaması duruyor.

Uygulamayı başlatmayı defalarca denedikten sonra Android, “Google durmaya devam ediyor” mesajını gösteriyor.

Bu çökme sorununu Android 15, 14 ve (muhtemelen) önceki sürümlerde Google Arama uygulamasının en son kararlı (15.35) ve beta (15.36) sürümlerinde görüyoruz. Google Pixel, Samsung Galaxy ve diğer Android cihazlar etkileniyor.

Google Asistan (sesli komutlar), Gemini, Google Lens ve hatta Circle to Search çalışmaya devam ederken, google.com Android için Chrome üzerinden normal şekilde çalışıyor, bu yüzden geçici çözümünüz bu. Gemini uygulamasını da kullanabilirsiniz.

Başka hiçbir platform etkilenmedi. Bu nedenle, bunun Android’e özgü bir Google uygulaması sorunu olduğuna inanıyoruz. Google Arama — YouTube, Gmail, Drive, Dokümanlar vb. gibi diğer tüm birinci taraf hizmetlerle birlikte — Cumartesi akşamı/Pazar sabahı itibarıyla normal şekilde çalışmaya devam ediyor.

Bu, 2021’deki WebView hatasıyla karşılaştırılacak, ancak yalnızca Google uygulaması etkileniyor. Bununla birlikte, Google uygulaması Android’deki birçok hizmeti destekliyor ve bunlardan sorumlu.

Google durmaya/çökmeye devam ediyor geçici çözümler

Bu akşam itibariyle belirgin bir çözüm bulunmasa da, google.com Chrome ve diğer mobil tarayıcılarda hâlâ çalışıyor.

Google uygulamasının eski sürümleri de etkileniyor, bu nedenle her şeyin tekrar çalışmasını sağlamak için Uygulama bilgileri > Güncellemeleri kaldır (bu da başka sorunlara neden olur) seçeneğini kullanamazsınız.

Güncelleniyor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *