Pixel 9 Pro Fold bend

JerryRigEverything’in dayanıklılık ve büküPixel 9 Pro Foldlme testinde ve sonrasında sökme işleminde menteşenin hala en zayıf parça olmadığı görüldü.

Gorilla Glass Victus 2’nin koruyucu ekranı (Actua) “altıncı seviyede çiziliyor ve yedinci seviyede daha derin oluklar oluşuyor”, Ultra İnce Cam iç ekran (Super Actua) ise ikinci seviyede çiziliyor ve tırnaklar bile hasara yol açabiliyor.

Telefonun dış yüzeyi, menteşenin yüzeyi de dahil olmak üzere “havacılık sınıfı yüksek mukavemetli alüminyum alaşımından” yapılmıştır. Menteşenin gerçek iç kısmı “çok alaşımlı çeliktir.”

Kir ve kuma maruz kaldığında, toz koruması olmadığından (IPX8) menteşenin gıcırdamaya başladığını duyuyoruz.

Kapalı bir bükme testi için hiçbir sorun ortayaPixel 9 Pro Fold koymuyor, ancak sorunlar açık ve arkadan büküldüğünde ortaya çıkıyor. Sol/sağ arka panellerin bir araya gelmesine ve menteşenin omurgasını kaplamasına rağmen, “çok fazla direnç yok gibi görünüyor.”

Sorun, geçen yıl olan menteşenin yanındaki kasa anten hatları. Bu bükme testinde, kapak ekranı tarafındaki çift, söz konusu ekran kırılmak yerine kasadan fırlıyor. Bu arada, menteşenin kendisi, orijinalinde olduğu gibi, sağlam kalıyor.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, Samsung’un Z Fold 6’sı benzer bir testi başarıyla geçti; iki yarı da kilitlendi ve sonuçta felaket derecede bükülmedi.

Video, iFixit’in dün de bir sökme işlemi gerçekleştirmesiyle bir sökmeye geçiyor. Kapak ekranının altında daha büyük pil bulunurken, diğer yarısında daha küçük hücre ve etrafında anakart bulunuyor. Bu yılki levha tarzı telefonlarda olduğu gibi, USB-C daha kolay onarım için kendi kartında.

Pilin ve Tensor G4’ün altında buhar odasını görüyoruz. Zach’in ilginç bir gözlemi var: “Ekran kapalıyken termal ısı dağılımının çoğu cihazın arka tarafından veya iç tarafından gerçekleşiyor ve işlemciden büyük buhar odasına ve ardından Fold’un merkezine akıyor. Bu ilginç bir hareket çünkü telefonun merkezinde ısıyı dışarı atmak için çok iyi olacağını düşünmediğim plastik katlanır ekran var…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *