Google, Keep ve Görevler’e ek olarak bu yılın başlarında bir Takvim Gemini Uzantısı duyurdu ve artık bu uzantının neler yapabileceği hakkında daha fazla ayrıntıya sahibiz.

Yeni bir destek belgesi, Google’ın “bu özellikleri kademeli olarak yayınladığını, bu nedenle henüz sizin için kullanılabilir olmayabileceğini” söylüyor. Dağıtım İngilizce olarak başlıyor ve yalnızca “varsayılan takviminizdeki etkinliklerle” çalışıyor. İlk olarak Pixel 9 serisinde başlatılan Keep ve Görevler’in aksine, bugün kontrol ettiğimiz mobil veya masaüstü cihazlarda bunu henüz göremiyoruz.

Google Workspace için daha geniş kapsamlı olanın bir parçası olan Google Takvim Gemini Uzantısı, sohbet tarzında etkinlikler oluşturmanıza, düzenlemenize, iptal etmenize ve bulmanıza olanak tanır:

I/O ve Made by Google 2024’teki amiral gemisi örneği, “tarihler ve yerler içeren konser broşürünün” fotoğrafını çekmeyi ve ardından “Takvimimi kontrol et ve bu yıl [yer]deki konser için müsait olup olmadığımı gör” ifadesini eklemeyi içeriyordu. Ayrıca şunlar da var:

Bir etkinlik oluşturduktan sonra bir ayrıntıyı değiştirmeniz gerekirse, Gemini şunu kabul eder: “Etkinlik aslında [yeni gün] tarihinde. Bunu değiştirebilir misiniz?” Konumu, açıklamayı ve diğer etkinlik ayrıntılarını düzenleyemezsiniz. Diğer konuşma ayarlamaları şunları içerir:

Son olarak Gemini’yi kullanarak etkinlikleri iptal edebilirsiniz:

Arama açısından, belirli ayrıntılara dayalı etkinlikleri bulma olanağı vardır:

Eğer günü biliyorsanız veya tarih aralığınız varsa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *