google contacts

Gezinme çekmecesi ve adı değiştirilen “Düzenle” sekmesinin kaldırılmasının ardından, Google Kişiler’deki bir sonraki büyük değişiklik, yeni bir kişi oluşturma şeklinizin yeniden tasarlanmasıdır.

Daha önce olduğu gibi, ad ve soyad alanları profil fotoğrafından sonra görünür. Ancak Google, önek, ikinci ad ve son eke hızlı erişim için açılır menüyü kaldırdı. Şirket sırada ve değişmedi, ancak tüm alanlar eşlik eden simgelerini kaybetti ve her şey ortalandı.

Telefon (Mobil), ülke kodunun önceden doldurulduğu bir sonraki alandır. Google, bir kişi için e-posta ve önemli tarih gibi ana bilgi parçasının artık bir düğmeye basılmasının arkasında olduğunu düşünür. Sağdaki kırmızı düğmeyi kullanarak bunu kaldırabilirsiniz.

Genel olarak, bir düğmeye dokunmak ile bir alana dokunmak arasındaki fark önemli değil, klavye her ikisinde de hemen açılıyor. Bu sadece kas hafızasında bir değişiklik. Google Contacts’ta artık “Adres ekle” ve “Etikete ekle” için belirgin kısayollar var, “Notlar” altta görünüyor.

Son olarak, en alttaki “Alan ekle”, şunlara erişmek için bir sayfa açar: İkinci ad, Fonetik telaffuz, Önek, Sonek, Takma ad, Dosyalama şekli, İş unvanı, Departman, İlgili kişiler, Web sitesi ve Özel alan. Eski tasarımda, “Daha fazla alan”a dokunmak, biraz dağınık bir yaklaşım için her şeyi otomatik olarak görünüme eklerdi. Bu yeni yaklaşım daha odaklıdır.

Oluşturma akışının sunucu tarafındaki bu yeniden tasarımı, bugün (Mishaal Rahman aracılığıyla) Google Contacts’ın 4.39 sürümüyle birlikte yaygın olarak kullanıma sunuluyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *