google home app

Google Home uygulaması, hakkında pek fazla bilgimiz olmayan ancak bazı ilgi çekici olasılıklar barındıran “Tatil” modu da dahil olmak üzere birkaç yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Google Home uygulaması, 2022’deki kapsamlı yenilemesinin ardından işlevselliğini iyileştirmek için zaman içinde küçük ayarlamalar yaptı. Ancak yakında özellikle iki kullanışlı özellik ekleyebilir.

Bunlardan biri, uygulamada “Ev” ve “Dışarıda” modlarının yanında bulunacak olan “Tatil” modudur. Bu, Android Authority’deki arkadaşlar tarafından fark edildi, ancak henüz hiçbir kapasitede yayınlanmadı. Bu nedenle, Google’ın burada ne yapmayı planladığını bilmiyoruz, ancak eğitimli bir tahminde bulunabiliriz.

Günümüzde bazı akıllı ev ekosistemleri ve cihazları, gün boyunca ışıkları rastgele açıp kapatarak evde birinin olduğunu simüle etmek için kullanılabilen bir tatil moduna sahiptir. Ev uygulamasındaki net tarih simgesiyle, Google’ın muhtemelen benzer bir şey planladığı anlaşılıyor. Ancak, şu an itibariyle, amaçlanan kullanım durumunun ne olduğunu ve hangi cihazlarla çalışabileceğini bilmek için yeterli kanıt yok.

Bunun ötesinde, Google Home uygulamasının Matter cihazları için yeni bir eşleştirme seçeneği üzerinde çalıştığı da bulundu; bu, kullanıcıların başka bir yerde zaten kurulmuş olan bir Matter cihazını Google Home ile eşleştirmesine olanak tanıyacak. Bugünkü haliyle, Matter cihazlarının orada çalışması için başlangıçta Home uygulamasında kurulması gerekiyor; ancak bu, görünüşe göre birden fazla uygulamadan kontrole izin verecek. Ancak, yine de bu henüz tam olarak işlevsel değil ve resmi olarak da kullanıma sunulmadı.

Bu özelliklerin herkese ne zaman sunulacağı belirsiz ancak Google’ın akıllı ev uygulamasını iyileştirmek için çalıştığını görmek her zaman güzel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *