Google, durum çubuğundaki bildirim simgeleri konusunda yeni bir yaklaşım üzerinde çalışıyor gibi görünüyor; mevcut görünüm yerine, Android ana ekranınızdaki tam renkli uygulama simgelerini kullanacak.

Android durum çubuğu, Google’ın işletim sistemini iOS’tan ayıran birçok şeyden biridir, kısmen de tam menüyü aşağı kaydırmadan önce sahip olduğunuz bildirimlerin önizlemesini göstermesi nedeniyle. Engellemeyen kullanışlı bir işlevselliktir, ancak yeni bir tasarım ayarlaması onu biraz daha çirkin hale getirebilir.

Android Authority tarafından fark edildiği üzere, Android 15’teki gizli bir deney, durum çubuğundaki mevcut bildirim simgelerini ana ekranda bulacağınız simgelerle değiştiriyor. Bunlar tam renkli veya monokrom olabilir, ancak her iki durumda da bugün olduğu gibi oldukça kaba görünüyorlar.

Tam renkli örnek, her uygulama için minik semboller içeren bir sürü dairesel simgeye yol açarken, paylaşılan monokrom örnekte birden fazla simge temelde görünmez kalır. Aynı tasarımlar her zaman açık ekrana ve bildirimlerin kendilerine de uygulanır, ikincisi tam renkli sürümle oldukça iyi çalışır.

Bu değişikliği beğenin veya beğenmeyin, şu anda yalnızca bir test ve Google’ın kesinlikle ileriye taşıyacağı bir şey değil. Şirketin bunu Android’deki gerçek davranış haline getirmeye karar verip vermeyeceğini bekleyip görmemiz gerekecek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *