Android için Blackmagic Camera 1.3, desteklenen cihazlar için daha da fazla “Pro” seviyesinde video kayıt işleviyle birlikte sunuluyor.

Bu güncellemenin Threads’teki resmi Blackmagic hesabı tarafından bir dizi özellik ile birlikte yayınlandığı doğrulandı. Pixel sahipleri için en dikkat çekici olanı, cihazınızda daha yüksek kare hızlarını kaydedebilme yeteneğidir. Ne yazık ki, bu, bildiğimiz kadarıyla 120 fps kaydı açmıyor, ancak eski Pixel’lerde deneyimi iyileştirmeli. Önceki sürüm yalnızca seçili telefonlarda 60 fps videoyu destekliyordu, ancak şimdi Blackmagic Camera 1.3 ile çalışan tüm Pixel’lerde daha fazla kare hızı seçeneği mevcut olmalı.

Buradaki diğer güncellemeler arasında kayıtlı klipler için zaman kodu da yer alır. Basitçe ifade etmek gerekirse, zaman kodu, seçtiğiniz düzenleme yazılımında ses ve videoyu senkronize etmenize yardımcı olan bir sayı dizisidir.

Blackmagic Camera 1.3 ile eklenen bir diğer güzel Pro aracı anamorfik sıkıştırmayı kaldırma seçeneğidir. Anamorfik lensler çok daha geniş bir görüş alanı yakalamanızı sağlar, ancak en boy oranının post provada düzeltilmesi gerekir. Sıkıştırmayı kaldırma işlevi, daha geniş görüş alanını hesaba katmak için kamera önizlemesini uzatır ve video klibinizi doğru en boy oranında görüntüler.

Değişiklikler burada bitmiyor, çünkü artık zaman atlamalı kayıtlar için de destek var. Hız dışı kayıt eklendi ve bu, proje kare hızından farklı bir kare hızında çekim yapmanıza olanak sağlıyor. Bu, Blackmagic sinema kameralarında yaygın bir işlevdir ve uygulamanın 1.3 sürümüne atlamıştır. Ayrıca uygulama içinde ses kazanımını da ayarlayabilirsiniz.

Android için Blackmagic Camera uygulamalı: Profesyonel düzeyde video kontrolleri tamamen ücretsiz [Video]

Son birkaç ince ayar, Xiaomi 13T’nin yanı sıra Galaxy Z Flip 5, Flip 6, Fold 5 ve Fold 6 gibi bazı cihazlara daha destek sağlıyor. Blackmagic Camera 1.3 ayrıca bu üçüncü taraf kamera uygulamasının deneyimini geliştirmek için çok sayıda performans ve kararlılık iyileştirmesi içeriyor.

Blackmagic’e göre güncelleme şu anda Google Play Store üzerinden dağıtılıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *