“Hey Google” özel kelimesindeki değişikliğe ek olarak, bazı Pixel Buds Pro sahipleri, bildirimleri okumak için “dokun ve basılı tut” hareketinin artık çalışmadığı konusunda uyarıldı.

Bu değişiklikle ilgili birkaç rapor var, ancak henüz tam olarak kullanıma sunulmadı. Pixel Buds Pro’muzdaki dokun ve tut davranışı zamanı kaydetmeye devam ediyor ve yeni bildirimleri görüntülemeye devam ediyor.

Son birkaç gündür bazı kişilere Google Asistan tarafından “dokunup basılı tuttuğunuzda artık bildirimleri okumayacaksınız” ve bunun yerine “Hey Google, bildirimleri oku” seçeneğinin sunulduğu söylendi.

Bu, birçok sahip için Pixel Buds Pro’nun sessiz kullanım durumunu bozar. Bu arada, kullanıcılar yeni bildirimlerin varlığı konusunda uyarılmıyor, bu nedenle komut boşuna söylenebilir.

Tekrar ediyorum, bu yaygın olarak uygulanmadı, ancak bazılarının aldığı mesaj bunun bir hatadan ziyade kasıtlı bir değişiklik gibi görünmesini sağlıyor. Bu bir sunucu tarafı güncellemesi olmalı.

Akılda tutulması gereken bir şey, Gemini ile Pixel Buds Pro 2’nin yakında piyasaya sürülecek olmasıdır. “Son önemli e-postalarımı özetle” örnek bir komut olarak duyurulurken, “canlı konuşalım” da yapabilirsiniz.

Google’ın Gemini’nin tıpkı Assistant gibi uygulama bildirimlerini okumasına izin vermek için yaptığı çalışmaları gördük. Özellik eşitliğinin olup olmayacağı ve Gemini’nin kulaklıklarda tamamen bir yedek olup olmayacağı henüz belli değil. Telefonlarda Google Assistant’ı kullanmaya devam edebilirsiniz ve Gemini’de durumun böyle olup olmayacağı belirsiz.

Teşekkürler David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *